Chernovetskomu
Image default
Society / Law

Alle gaten in de wetgeving

De wetgeving kan een breed begrip zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel regels over allerlei verschillende onderwerpen. Dit is ook belangrijk, want wat zouden we eigenlijk zijn zonder regels. Ons land is hierop gebaseerd. Eigenlijk kunnen we vrij weinig zonder regels en zonder een systeem waar we ons aan zouden kunnen houden. Daarom is het belangrijk dat het bestaat. Toch houdt de wet niet alles tegen. Er zijn altijd gaten in de wetgeving, waardoor je onder bepaalde dingen door kunt gaan. Super handig, maar ook super sneaky. Dit geeft aan dat het maken van een wetgeving niet is makkelijks is. Totaal niet. Er moet juist veel aandacht aan worden besteed. Lees meer artikelen over wetgeving en advocatuur op onze blog: www.auteursrechtvrij.nl.

Vrijheden in de wetgeving

Toch worden we ook beschermd door de wetgeving. Kijk naar vrijheid van meningsuiting. Dit gaat bijvoorbeeld ook gepaard met auteursvrijheid. Het blog auteursrechtvrij gaat hierover. Het is belangrijk dat we vrij kunnen schrijven wat we willen. Ook al heb je een schokkende mening, je mag dit toch vrij uiten. Dit kan als je een vrij land hebt en hierin woont. Daarom hoeft de wetgeving je niet altijd tegen te zitten. Het kan bedrijven bijvoorbeeld beschermen voor belastingontduikers of concurrenten die het niet eerlijk spelen. Ook maakt het ons land veiliger en dit maakt weer dat we veel vrediger kunnen leven met elkaar. Andere vrijheden gaan bijvoorbeeld om vrijheid van godsdienst. Dit is een gevoeliger onderwerp omdat er steeds meer controversiële dingen gezegd worden rondom godsdienst. Mensen worden ook bang dat ze aangevallen worden op grond van de mening over bepaalde godsdienst, waardoor de haat voor godsdienst ook weer wordt vergroot. Hierdoor komen de mensen die wel een godsdienst naleven weer in de problemen.

Gaten en vrijheden

Uiteindelijk is de wetgeving iets wat ons bindt als land en wat ons definieert als land. Het feit dat lichte drugssoorten legaal zijn of dat prostitutie ergens wordt toegestaan, is speciaal. Dit is ook wat de buitenlanders interessant vinden aan Nederland. We zijn liberaal. Toch zijn er ook dingen die niet mogen of dingen die verboden zijn. Dit alles samen vormt ons als land en geeft de wetgeving veel macht. Omdat we met z’n alle kunnen kiezen voor de wet door de keuze voor de politiek, kunnen we met z’n alle de keuzes voor Nederland maken.