Chernovetskomu
Image default
Society / Law

Camper beveiligen

Je hoort vaak genoeg verhalen over inbraken in campers. Wanneer je jouw camper voor de deur hebt staat wil je natuurlijk niet dat er ingebroken wordt. Ook wil je veilig op vakantie met je camper en wil je niet het gevoel hebben dat er elk moment iemand in je camper kan staan. Om de kans op een inbraak te verkleinen hebben wij een lijst gemaakt met tips hoe je de kans op een inbraak kan verkleinen en zo kun jij met een gerust hart op vakantie.

Parkeerplek

Als je met de camper overnacht is het belangrijk om naar een speciale plek te gaan voor campers. Ga niet overnachten op een stille plaats langs de weg. Dit maakt het voor inbrekers alleen maar gemakkelijker om je camper binnen te dringen en ook weer in een mum van tijd weg te zijn. Kies ervoor om je camper te stallen op een camping of camperplaatsen. Deze plaatsen zijn namelijk beveiligd door een hek of een oprit. Daarnaast zijn er op zulke plaatsen draadloze achteruitrijcamera die de boel in de gaten houden. Als je niet op vakantie ben zorg er dan voor dat een camos camera in de buurt hebt zo dat de camper in de gaten gehouden kan worden.

Ramen

Voor inbrekers is het natuurlijk het makkelijkst om in te breken via de ramen van een camper. Ramen zijn een makkelijk doelwit, omdat ze niet moeilijk open te breken zijn. Om inbraak te voorkomen kan je in je camper metalen profielen gebruiken die er voor zorgen dat er moeilijker ingebroken wordt. Een metalen frame maakt het lastiger om vanuit buiten open te breken.

Deuren

Je deur is de tweede optie waar de inbrekers voor zouden gaan. Zorg ervoor dat je deur optimaal beveiligd is. Een deurslot is niet genoeg om je camper te beveiligen. Een extra slot zal het al veel moeilijker maken om de camper binnen te dringen.

https://www.vanzwitserland.nl/