Chernovetskomu
Image default
Society / Law

Hoe een whiplash schadevergoeding ontvangen?

Wanneer u een whiplash heeft opgelopen, is het verstandig om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. U dient hier niet te lang mee te wachten, zowel voor uw gezondheid als voor de eventuele financiële schade. Een whiplash schadevergoeding is lastig om te krijgen en daarom is het juist zo belangrijk om een gespecialiseerde advocaat in handen te nemen. In Nederland is het namelijk erg lastig om whiplash letselschade te ontvangen. Dit komt doordat een verzekeraar whiplash letsel vaak niet wil erkennen. Het is moeilijk om hard te maken dat u een whiplash hebt opgelopen.

Door deze houding van de verzekeraar kan dit invloed hebben op de rest van uw leven. Daarnaast kan de opgelopen schade hoog oplopen.

Wanneer u net een ongeval heeft gehad wilt u natuurlijk zo veel mogelijk rust kunnen pakken, voor een zo snel mogelijk herstel. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het direct inschakelen van een goede specialist voor u als slachtoffer het beste helpt. U hoeft niet zelf in de dossiers te duiken en kunt zich richten op het herstel. Een letselschadeadvocaat is gespecialiseerd in het verkrijgen van een whiplash schadevergoeding. Wanneer de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld zijn deze diensten voor u gratis.

Voor u als slachtoffer kan het erg lastig zijn om uw letsel te verhalen op de tegenpartij.

Dit is een veel voorkomend probleem met een verzekeraar. Een verzekeraar vindt het lastig om whiplash letsel te erkennen, waardoor u whiplash schadevergoeding kunt vergeten. Whiplash letselschade is vaak niet te zien op röntgen of andere scans. Het probleem komt van binnenuit en is dus moeilijk om vast te stellen. Doordat het bijna niet geconstateerd kan worden zou een verzekeraar dus altijd inspelen op een lagere whiplash schadevergoeding. Mede daardoor is het belangrijk om hulp in te schakelen van een advocaat. Deze weet juridisch gezien precies wat een goede vergoeding is en wat niet.

Het ontvangen van letselschade is dus een lastig proces. Dit komt door meerdere belangen in het traject. De verzekeraar zal altijd proberen om de whiplash letselschade zo laag mogelijk te laten uitvallen. Terwijl u als slachtoffer graag uw kosten gedekt wilt hebben. Een advocaat zoekt samen met u naar de beste oplossing, waarbij u in uw recht zult staan. Deze zal de conformatie met de verzekeraar niet schuwen en er voor u als slachtoffer zijn. Het is vooraf moeilijk om te zeggen hoe hoog de whiplash letselschade uit zal vallen. Dit hangt af van de omstandigheden en het medisch dossier. Het is belangrijk om zo veel en zo goed mogelijk hard te maken.

Wacht dus niet lang na een ongeval en schakel direct hulp in. Vaak zijn de kosten van de advocaat voor u gratis. Naast het inschakelen van een advocaat is het belangrijk om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Zodat alles geregeld is en u zo snel mogelijk kunt herstellen.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/overige-letselschade/whiplash/