Chernovetskomu
Image default
Society / Law

Je merk registreren

Plannen om een nieuw product of dienst in de markt te zetten? Denk er dan zeker over na om het je merk te registreren. Een merk is een teken dat u gebruikt om uw product of dienst te onderscheiden van anderen, daarom is het belangrijk dit vast te laten leggen zodat niemand anders dit kan overnemen. Dit kan in de vorm van een logo zijn, maar ook kleuren, geuren en slogans. Wat uw bedrijf onderscheidt van de rest is het grafische deel wat gecombineerd wordt met een woord.

 Je merk registreren kan op verschillende manieren. Je kunt je merk alleen voor de Benelux laten registreren als dat is waar je werkzaam bent. Werk je in een groter gebied, dan is het ook mogelijk om je in merk in Europa vast te laten leggen. Behoefte aan een nog groter gebied? Wereldwijd je merk registreren is dan ook mogelijk.

De registratieprocedure

Wanneer je besluit je merk vast te laten leggen moet je wel voldoen aan de inschrijfvoorwaarden. Het laten registreren kost namelijk geld, en wanneer je niet voldoet aan deze inschrijfvoorwaarden wijst het BBIE je aanvraag af. Hierdoor moet je dus opnieuw deze kosten betalen. Er zijn een aantal criteria waarmee je rekening moet houden om afwijzing te voorkomen: je merk moet onderscheidend zijn en niet concurreren met andere producten of diensten. Een merk mag daarom niet te algemeen verwoord zijn, of een soortnaam zijn. Daarnaast is een misleidend merk ook niet toegestaan, en mag een merk niet bestaan uit een vlag of embleem. Vanzelfsprekend mag het merk ook niet in strijd zijn met openbare orde.

Twijfel je over de aanpak van je merk registreren, schakel dan ons bedrijf in. Wij doen onderzoek naar eventuele identieke of soortgelijke merken in dezelfde branche in de door u gewenste regio. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je merk voldoet aan de inschrijfvoorwaarden waardoor je niet met extra kosten komt te zitten.

http://www.registreermijnmerk.nl/merkregistratie/

Related Posts

Rietendaken door de jaren heen

Ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in incassorecht

Wat te doen bij inbreuk op het auteursrecht