Chernovetskomu
Image default
Society / Law

Wat te doen bij inbreuk op het auteursrecht

Vermoed je dat iemand inbreuk heeft gemaakt op jouw auteursrecht? Of wordt je zelf beschuldig van inbreuk op het auteursrecht? Dan ben je zeker niet de enige wie dit overkomt, en waarschijnlijk ben je ook niet de laatste. Wanneer iemand jouw werk zonder toestemming overneemt, kopieert of publiceert gaat dit tegen de auteurswet in. Is dit je overkomen? Onderneem dan zo snel mogelijk actie. Je kunt namelijk verdere verspreiding verbieden en een schadevergoeding eisen. Er is sprake van inbreuk als het werk zonder toestemming van de eigenaar wordt gekopieerd, verveelvoudigd of gereproduceerd. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om het publiceren van een foto of het overnemen van een broncode.

Een sommatiebrief versturen

Heeft iemand anders inbreuk auteursrecht gepleegd op jouw werk? Dan is de eerste stap vaak het sturen van een sommatiebrief. In deze brief kan de inbreukmaker worden verzocht om de handeling te staken en gestaakt te houden. Uit ervaring blijkt dat een sommatiebrief vaak al genoeg is om ervoor te zorgen dat er een einde aan komt. Dit biedt veel voordeel, omdat de inbreuk zo snel ten einde komt en beide partijen geen juridische stappen hoeven te ondernemen.

Hoe nu verder?

Wil je graag meer tips lezen over hoe je het beste kunt voorkomen dat mensen jouw werk zonder toestemming overnemen of publiceren, of wil je graag dat een specialist je hierbij helpt? Schakel dan de hulp in van Lawfox inbreuk auteursrecht specialist. Zij staan voor je klaar met advies op maat en kunnen je goed helpen dankzij de jarenlange ervaring. Mocht het tot een gerechtelijke procedure komen of een kort geding? Dan kunnen de advocaten van Lawfox je bijstaan en helpen om dit alles tot een zo goed mogelijk einde te brengen.

https://www.lawfox.nl/blog/tips-bij-inbreuk-auteursrecht/

Related Posts

Een incassobureau in Utrecht nog voor het dringend wordt

Advocaten in Alkmaar werkzaam in een eigentijds advocatenkantoor

4 manieren om je klanten versteld te laten staan met kartonnen dozen