Chernovetskomu
Image default
Society / Law

Technologie bij hot print folie

Veel voorwerpen die we in ons dagelijks leven gebruiken, bevatten tekst of afbeeldingen. Vooral bij verpakkingen van producten zien we vaak het gebruik van logo’s en teksten terug komen, maar zelden staan we stil bij de technologie die nodig is om deze verpakking te produceren. Hierbij bedoel ik natuurlijk niet het plastic, maar hoe we dit plastic verhitten zodat de logo’s en tekst blijven hechten, maar op zo’n manier dat het plastic niet smelt. Meestal worden logo’s en teksten aangebracht door middel van een hot print folie. Hierbij wordt een verwarmde teksthouder gebruikt om de hot print folie op de juiste plaats te houden. Het is een snelle techniek in de drukwereld, omdat op deze manier het pigment direct aan het oppervlak hecht. Deze manier leent zich erg goed voor logo’s en kleine teksten zoals de datum of de prijs. Hot foil printers bieden een voordelige en gemakkelijke manier van printen voor verpakkingsautomaten, confectioneermachines en etiket systemen. Er zijn veel printers die geschikt zijn voor coding and marking. Een voorbeeld hiervan is de hot foil coder Allen 50/30. Dit model kent een maximaal printoppervlak van 48 x 30 mm en een maximum snelheid van 800 prints per minuut. Daarnaast heeft het apparaat ook een lintlengte van 305 meter en zijn de parameter instellingen digitaal geregeld.

Een model dat net een andere werking heeft, is de hpdSYSTEM nano. Dit is een kleiner model dat vaak wordt beschouwd als eenvoudiger en gemakkelijker in gebruik. Het apparaat kent een goede vergrendeling, waardoor het beste resultaat gegarandeerd kan worden bij de stempelfolie. Door een betere warmteoverdracht is dit model dus uitermate geschikt als etiketteerinstallatie.

Wil je je verdiepen in de verschillende modellen en wat deze allemaal kunnen? Of heb je een eigen bedrijf en denk je er over na om zelf een machine aan te schaffen, doe dan eens vooronderzoek online, zodat je met een beetje kennis gerichter op zoek kunt naar het beste product voor jou.

http://www.kba-metronic.com/nl